مراسم اختتامیه اولین جشنواره سراسری تئاتر کافه‌ای اتفاق با حضور شرکت‌کنندگان، عوامل اجرایی و داوران، شب گذشته برگزار شد و برگزیدگان خود را شناخت.

 

به گزارش فیلنامه و به نقل از  فارس، کیارش حق گو، مدیر اجرایی جشنواره که شامگاه گذشته (۱۸ دی ماه) در محل کافه آ برگزار شد، گفت: با عرض خسته ‌نباشید خدمت هنرمندان گرامی، روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم و بالاخره به مراسم اختتامیه رسیدیم. وی افزود: متاسفانه تعداد کمی از اجراها با محور محیط کافه به این جشنواره آمدند و امیدوارم در دوره‌های بعدی این موضوع با جدیت بیشتری دنبال شود.

 

در ادامه تصاویری از نحوه انتخاب آثار توسط بازبین‌ها و جلسه‌های گفت‌وگوی داوران با شرکت‌کنندگان پخش شد. سپس دنا تارفی، دبیر جشنواره در سخنانی گفت: ما مشکل‌های فراوانی داشتیم و از کم و کاستی‌های موجود آگاهیم و امیدوارم در دوره‌های بعدی بهتر بشویم. به هر حال ما تلاش خودمان را کردیم.

 

وی افزود: ما در زمینه تئاتر محیطی این جشنواره را برگزار کردیم و خیلی دوست داشتیم نمایش‌های ایرانی‌ با رویکرد قهوه‌خانه‌‌ای هم در این جشنواره اجرا می‌شدند. ای کاش بیشتر به نمایش‌های ایرانی توجه کنیم و اگر گاردی نسبت به آثار ایرانی وجود دارد آن را بشکنیم.

 

رضا مهدی‌زاده از داوران جشنواره در ادامه گفت: ما در این سال‌ها در هنرهای تجسمی و حتی هنر تئاتر با اجراهای محیطی مواجه هستیم. بحث«Site-specific»  یا همان «مکان ویژه» در هنرهای محیطی بسیار مهم است مثلا ما می‌توانیم در اتوبوس یا مکانی خاص اجرا برویم یعنی در فضایی که یک دورهمی را ایجاد کند. حتی باید از مشارکت حاضران، چیدمان محیط و دستور فضا بهره بگیریم.

 

وی افزود: توجه به تماشاگر یکی از اصول تئاتر محیطی است ولی در اجراهای این جشنواره به این موضوع خیلی کم توجه شد. دستور فضای ما مثلا کافه است و حضور فعال و مشارکت تماشاگر در این محیط خیلی مهم است اما بیشتر کارگردانان از این امر غافل گشتند.

 

مهدی‌زاده با تاکید بر شور و شوق شرکت‌کنندگان گفت: نمایش کافه‌ای در اصل به گفت‌وگوی اجرا و حاضران در کافه می‌پردازد. بنابراین انسان‌های حاضر دور هر میز مهم هستند. ما باید به بداهه‌پردازی در نوشتن متون محیطی چون نمایشنامه‌های تئاتر کافه‌ای دقت کنیم.

 

کیارش حق‌گو در ادامه آغاز به معرفی برگزیدگان کرد. به این ترتیب، دومین اجرای برتر جشنواره، «سرنوشت از سرنوشت» به کارگردانی یسنا پورسینا شد.

 

آویشن بیکایی از اعضای گروه پس از گرفتن جایزه گفت: تئاتر کافه‌ای چیز جدیدی نیست و در فرانسه دهه ۶۰ نیز این اجراها طرفدارهایی پیدا کرده بودند. تئاتر کافه‌ای ارزان است و دیگر روند سخت و پیچیده مجوز را طی نخواهید کرد و با یک تئاتر کاملا بی‌چیز مواجه هستید. ما با این کار، اجراها را به پیش تماشاگران می‌بریم بر خلاف تماشاخانه‌‌ها.

 

اجرای برتر جشنواره نیز «چند روایت تمام/ناتمام (درباره‌ ما)» به کارگردانی مشترک لیلاجلالیان و حمیدرضا حمیدی شد.

 

حمیدی در این رابطه گفت: من به شخصه از تمام اعضای این جشنواره و برگزارکنندگان عزیز تشکر می‌کنم. ما در انجمن حمایت از معلولان ذهنی هفت‌تیر چند نمایش را با تلاش و پیگیری تولید کردیم و خوشحال هستم که گروه ما توانست این جایزه را کسب کند.

 

کار برتر از نگاه مخاطبان جشنواره نیز در ادامه معرفی شد که «شاخ» به کارگردانی ساشا کشوادی بود.

 

اولین جشنواره سراسری تئاتر کافه‌ای اتفاق به دبیری دُنا تارُفی از ۱۲ تا ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ در تهران برگزار شد.