مدیر انتشارات کتابستان گفت: تا پوست اندازی نسلی اتفاق نیفتد، کتاب فیزیکی جای خودش را در برابر کتابهای صوتی و الکترونیک حفظ خواهد کرد و به این راحتی از میدان خارج نمیشود.
به گزارش فیل نامه و به نقل از فارس، محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان گفت: در دنیا به خصوص در آمریکا و اروپا میل شدیدی نسبت به کتاب الکترونیک ایجاد و پس از مدتی آرام آرام کمرنگ شد و مردم دوباره به سمت کتابهای فیزیکی رفتند. پدیده کتابهای الکترونیک و صوتی تجربه و اتفاق جدیدی بود که باعث شد مردم به دنبال آزمودن آن بروند.
وی افزود: بخشی از جامعه آماری کتاب به سن افرادی که کتاب میخوانند مربوط میشود. برای مثال، جامعه کتابخوان از ۱۷ تا ۴۵ سال است و منظور بدنه اصلی این جامعه آماری است. از میانه سنی این آمار، افراد خیلی نسل دیجیتال شدهای نیستند. این نسل اوقات فراغت خود را در کوچه و خیابان سپری کردهاند و درگیر فضای مجازی نبودهاند، اما نسل جدید داستان متفاوتی دارد. این نسل از طریق فضای دیجیتال درس خوانده، بازی کرده و حتی تجربه کسب کرده است.
مدیر انتشارات کتابستان ادامه داد: این نسل راحتتر میتواند با خواندن کتاب در فضای مجازی کنار بیاید. به نظر من تا پوست اندازی نسلی اتفاق نیفتد، کتاب فیزیکی جای خودش را حفظ خواهد کرد و به این راحتی از میدان خارج نمیشود.
حقی عناوین مختلف و بالای کتاب را باعث افزایش مصرف کاغذ و افت تیراژ کتابها دانست و گفت: برخی از افراد میگویند در سالی که تیراژ کتابها ۱۵ تا ۲۰ هزار عنوان بود، بله این درست است، اما در آن سال کتابی که در ایران تولید میشد ۵ تا ۷ هزار عنوان بوده و کتابی که الان چاپ میشود ۱۰۰ هزار عنوان است.
وی در پایان اظهار داشت: برای مثال، عملکرد یک ناشر را در نظر بگیرید. تفاوت فعالیت الان او با ۷ سال گذشته این است که آن موقع کتابهای کمتری با تیراژ بالاتر تولید میکرد و الان کتابهای بیشتری با تیراژ کمتر تولید میکند و به نظر من تناقضی وجود ندارد.