مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد از تخریب بخشی از یک اقامتگاه سنتی به دلیل ساخت و ساز مغایر با اصول میراث در این استان خبر داد.
به گزارش فیلنامه و به نقل ازایرنا سیدمصطفی فاطمی روز جمعه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: چند روز قبل یک طبقه از یک اقامتگاه سنتی که ساخت و ساز آن مغایر با اصول میراثی بود، تخریب شد.
وی افزود: این سومین تخریب مجموعههای گردشگری در ماههای اخیر است که به دلیل مرمت یا ساخت و ساز غیرمجاز تخریب میشود.
وی ادامه داد: از دوستان عزیزم که خسارت دیدهاند عذرخواهی میکنم، اما سرمایه گذاریهای جدید که این روزها در بافت تاریخی افزایش چشمگیری داشته، اگر مغایر با اصول مرمتی انجام شود، سرمایه اصلی یعنی بافت تاریخی را به خطر خواهد انداخت.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد در ادامه مطلب خود آورده است: ضمن پوزش از همه دوستان و مسئولان بزرگوار، حراست و حفاظت از بافت تاریخی را برای تداوم گردشگری و توسعه صنایع دستی ضروری می دانم.
فاطمی اضافه کرد: در اخطارهای جدید اجرای سقفهای شیروانی که سالهای قبل نیز ایجاد شده مورد تاکید قرار گرفته و مهلتی برای حذف آن از پشت بامها در نظر گرفته شده بود، لطفاً اخطارهای یگان حفاظت را جدی بگیرید.
بافت قدیم شهر یزد ۷۵۰ هکتار مساحت دارد که ۲۰۰ هکتار آن ۱۸ تیرماه ۱۳۹۶ از سوی یونسکو ثبت جهانی شد.
استان یزد با یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و دارای ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد تاکنون، یک هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی رسیده است.
با توجه به غنای یزد از لحاظ بناهای تاریخی، فرهنگی تاکنون پنج اثر استان شامل ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی یزد، باغهای دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز و قناتهای زارچ و حسن آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان، در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی است.
به گونهای که استقبال از این شهر تا پنج برابر افزایش یافت و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داد.
سال ۱۳۹۷، ۱۰۸ هزار و ۷۱۱ گردشگر خارجی با اقامت در یزد از آثار و بناهای تاریخی استان دیدن کردند.
گذشته از سفر گردشگران خارجی، صدها هزار گردشگر داخلی سال گذشته از بناهای تاریخی، فرهنگی و چشم اندازهای طبیعی، عرصههای بیابانی و کویری استان دیدن کردند.
استان یزد با داشتن ۴۰ رشته صنایع دستی پویا، افزون بر سه هزار هنرمند فعال در این بخش دارد.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، دارالعباده، حسینیه ایران، دوچرخهها، شیرینی، قنات، قنوت و قناعت و آفتاب شناخته میشود.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، سال گذشته بهرغم اعمال تحریمها شاهد ورود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی به کشور بودیم.