بازیگر نقش اول فیلم سینمایی «سرخپوست» از چگونگی رسیدن به نقش سرگرد جاهد می‌گوید.

به گزارش فیلنامه و به نقل از   آنا، در بیست و یکمین جشن سینمای ایران که جمعه گذشته برگزار شد، فیلم سینمایی «سرخپوست» به کارگردانی نیما جاویدی و تهیه‌کنندگی مجید مطلبی به همراه فیلم «تنگه ابوقریب» با دریافت ۴ جایزه، رکورددار دریافت جایزه از این جشن شد.

 

 

تندیس‌های شایستگی بهترین بازیگر نقش اول مرد برای نوید محمدزاده، بهترین جلوه‌های ویژه بصری برای جواد مطوری، بهترین فیلمبرداری برای هومن بهمنش و بهترین فیلم، سهم سرخپوست از جشن سینمای ایران بود.

 

 

در ادامه، پاسخ نوید محمدزاده بازیگر نقش اول فیلم «سرخپوست» را به خبرنگار خبرگزاری آنا درباره نقش‌آفرینی‌اش در این فیلم مشاهده خواهید کرد؛ پرسشی که در جریان نشست خبری این فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر مطرح شد.

 

 

 

 

 

محمدزاده به خاطر ایفای نقش سرگرد نعمت جاهد در فیلم «سرخپوست» نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. جایزه‌ای که البته در نهایت به هوتن شکیبا و نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز او در فیلم «شبی که ماه کامل شد» رسید. با این حال محمدزاده در رقابت با هوتن شکیبا و پیمان معادی برای دریافت تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد در جشن خانه سینما کامیاب بود و این جایزه را از آن خود کرد. نوید محمد‌زاده همچنین امروز به همراه عوامل فیلم «متری شیش و نیم» برای نمایش این فیلم در جشنواره فیلم ونیز حاضر شد.

 

 

«سرخپوست» اولین بار در بهمن سال ۱۳۹۷ و در جریان سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و نظر منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرد. این فیلم در جشنواره سی و هفتم در ۸ رشته (بهترین فیلم، کارگردانی، بازیگر نقش اول مرد، فیلمنامه، جایزه ویژه هیئت داوران، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، جلوه‌های ویژه بصری و طراحی صحنه) نامزد دریافت جایزه شد، اما تنها توانست جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کند.

 

 

با این حال هم منتقدان و هم مخاطبان عام، سرخپوست را فیلمی با کیفیت و با استانداردهای بالا در ایده اولیه، فیلمنامه، بازیگری، فیلمبرداری و فضاسازی دانستند. از نگاه کارشناسان، بیش از هرچیز نمای آغازین این فیلم به عنوان یکی از بهترین سکانس‌های آغازی در سینمای ایران معرفی شد. ضمن این که کار هومن بهمنش در فیلمبرداری این اثر در کنار طراحی صحنه تحسین‌برانگیز فیلم را به اثری جذاب و قابل قبول تبدیل کرده بود.

 

 

به این موارد باید بازی‌های نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار و ستاره پسیانی و البته بازیگران فرعی «سرخپوست» را هم اضافه کرد. کیفیت فنی و محتوایی سرخپوست باعث شد تا برخی ایرادات فیلمنامه یا ضعف‌های آن نادیده گرفته شود. یکی از این ایرادات که از سوی بسیاری از منتقدان هم اعلام شده بود، سرعت تحول شخصیت اول فیلم (که به‌زعم برخی غیرمنطقی بوده و با روند داستان همخوانی نداشت) و پایان‌بندی نه چندان قوی فیلم بود.

 

 

داستان «سرخپوست» در سال‌های پایانی دهه ۴۰ و در یک از مناطق جنوبی کشور (احتمالاً جنوب شرق) می‌گذرد. البته فضای جغرافیایی فیلم بیشتر شبیه به مناطق جنوبی و جنوب غربی است، اما لهجه، ظاهر و پوشش بازیگران به قوم بلوچ مربوط می‌شود. این چندگانگی هم از نکاتی بود که برخی مخاطبان به عنوان یکی از ضعف‌های فیلم به آن اشاره داشتند.

 

 

 

 

 

در سرخپوست، سرگرد نعمت جاهد رئیس منضبط، قانونمند و مقتدر یک زندان در این منطقه است. این زندان قدیمی که در خارج از شهر قرار دارد، قرار است به خاطر احداث فرودگاه در موعدی مقرر تخلیه شود. جاهد در روز تخلیه زندانیان، مطلع می‌شود که به خاطر لیاقت و توانمندی در اداره درست این زندان ارتقای شغلی گرفته و به سمتی بالاتر رسیده است. اتفاقی که برای جاهد به عنوان یک نظامی جوان و جاه‌‌طلب بسیار مطلوب و البته غافلگیرکننده است، اما شیرینی این خبر با فرار (گم شدن) یکی از زندانیان (سرخپوست) به کام رئیس زندان تلخ می‌شود. ادامه فیلم، روایت تلاش نعمت جاهد برای دستگیری این زندانی فراری است. در این میان حضور زنی که به عنوان مددکار اجتماعی با زندانی فراری آشناست، این قضیه را وارد فاز جدیدی می‌کند و….

 

 

اکران این فیلم که در قالب اکران‌های عید فطر از نیمه خردادماه آغاز شده بود در پایان مردادماه به اتمام رسید. هرچند نمایش آن در سانس‌های فوق‌العاده و برخی پردیس‌ها به صورت پراکنده ادامه دارد. این فیلم هم‌اکنون با مجموع فروش ۱۳ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان پس از فیلم‌های «متری شیش و نیم»، «تگزاس ۲»، «رحمان ۱۴۰۰» و «شبی که ماه کامل شد» پنجمین فیلم پرفروش سال ۱۳۹۸ است.