فراخوان چهارمین فصل از دور نوین پروژه جامع ملی «آموزش درام نویسی کشور: چهار فصل تئاتر ایران» منتشر شد.
به گزارش فیلنامه و به نقل از فارس، دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، بدینوسیله به اطلاع کلیه علاقهمندان به هنر نمایشنامهنویسی و تئاتردوستانِ مقیم شهرستانها میرساند، این دفتر آماده پذیرش ایدههای اولیه و بِکر شما برای چهارمین فصل این پروژه (در دور نوین آن)، در حوزه «تذکرهای ـ زندگینامهای» (Biogeraphical) شهدایی است که در طول سال ۱۳۵۹ ـ سال آغاز جنگ تحمیلی ـ تا کنون ـ ۱۳۹۸ ـ میتوان آنها را در رده شهدای راه مقاومت قرار داد.
بدیهی است انتخاب شهید مورد نظر آزاد است و محدودهای جز بازه تاریخیِ فوقالذکر برای آن قائل نشدهایم، اما چهرههای پرداخته نشده در طول تاریخ تئاتر بعد از انقلاب اسلامی در اولویت قرار دارند.
توضیحات: ۱- لازم است این آثار پیش از این در جایی چاپ یا اجرا نشده باشند و تنها ایدهای تازه متولد شده از صاحب اثر محسوب شوند. ۲- بدیهی است آثاری که شعارزدگی به شاکله آنها آسیب زده باشد، از دایره تولید و چاپ خارج خواهند شد.
آثار شعارزده زیادی پیش از این در موضوعات مشابه تولید شدهاند که از آرمان این پروژه، یعنی «ماندگاری و توسعه»، بسیار دورند. این فراخوان با عنوان «شهدای مقاومت» برای رسیدن به آثاری شایستهتر طراحی شده است، نه تکرارِ آنچه داشتهایم.
۳- مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری متعهد میشود در صورت پرداختن نویسنده به زندگی «سردار شهید قاسم سلیمانی» و احراز صلاحیت کیفی توسط اعضای هیئتعلمی این فصل از پروژه، برخلاف تعریفِ دور نوین پروژه، استثنائاً علاوه بر چاپ، از تولید آن اثر در استانِ خودش حمایت به عمل آورد.
۴- علاقهمندان میتوانند ایدههای بسیار کوتاه خود را در پاسخ به فراخوان این دوره با نام «شهدای مقاومت»، که شامل نام شهید و بخش قابل اعتنای زندگیاش که مدنظرِ نویسنده است، تا پایان دهه فجر (۲۲ بهمن ۱۳۹۸) از طریق Sahnemagazine@yahoo.com به دبیرخانهی این پروژه ـ دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ـ ارسال دارند.
فرهنگ این سرزمین و تاریخ آن، همواره مورد تعرض و بدخواهی و کینهورزی بوده و بخش اعظم آن از طریق تولیدات فرهنگی در طول تاریخ زنده مانده است. شاید امروز بر ذمهی ما باشد که پاسدار ایران و ایرانیبودنمان باشیم؛ با قلمهای روان و افکاری جوشان و تعهدی که از انسان ایرانی انتظار میرود.
به امید درخشش کشورمان در دل تاریخ. دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری
*افتتاحیه نمایش «لیلای بی مجنون»
افتتاحیه نمایش «لیلای بی مجنون» روز پنج شنبه ۲۶ دیماه در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه خواهد رفت.
نمایش لیلای بی مجنون، حکایت دلبری و دلدادگی و سر سپردگی، روایت داستانی که در ایران معاصر اتفاق افتاده و یک اثر متفاوت در حوزه نمایش ایرانی در زمان پهلوی اول است. این نمایش به نویسندگی ابوالفضل حاجی علی خانی، کارگردانی مهدی اسماعیلی و تهیه کنندگی علی نیکزاد و با بازی کرامت رود ساز ، افشین سنگ چاپ ، فرهاد بشارتی ، علی برجی ، ابوالفضل حاج علی خانی ، علیرضا پاکزاد ، داریوش هاشمی ، آرش تبریزی ، محمد رضا بهشتیان ، محمد اسکندری ، رها عادلی تا ۱۰ بهمن ماه هر شب از ساعت ۱۹:۳۰ بصورت رایگان در فرهنگسرای ارسباران اجرا خواهد شد.
همچنین علی طهرانچی طراح صحنه، حسام حیدری طراح گریم، حسین کمندلو مدیر تولید ، علیرضاجوکار مدیر صحنه، سید علیرضا موسوی کیانی طراح نور، حامد جوکار طراح صدا، پوریا پیرهادی مسئول تبلیغات، پارسا صدر مدیر هنری ، محیا اسماعیلی روابط عمومی و دیگر عوامل اجرایی این اثر هستند.
علاقمندان جهت تهیه بلیت و رزرو صندلی می توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
*نمایش «آرزوهای یک موش کور» ویژه کودک ونوجوان
نمایش «آرزوهای یک موش کور» مناسب کودکان بالای ۵سال به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر از ۲۵ دی ماه اجراهایش در سالن گلستان مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز میشود.
بازیگران سعید ابک،خالق استواری،علی باروتی، هدی حاج طاهری و بازیگر خردسال: مانلی نفر است.
قصه از این قرار است که موش کور برای یافتن آرزوی خود به روی زمین میآید، در این مسیر موانعی سر راه او قرار میگیرد که …