کارگردان فیلم مستند «هم نفس»، با بیان اینکه مردم نسبت به نوع رفتار با حیوانات شناختی ندارند و این واقعیت به یک درد تبدیل شده است، گفت: تا زمانی که دردی نباشد، فیلمسازی مستند شروع نمی‌شود.

به گزارش فیلنامه و به نقل از ایرنا محسن دامن‌زن کارگردان فیلم هم نفس در نشست فیلم خبری این مستند که عصر امروز (چهارشنبه ۲۰ آذر) در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد، اظهار داشت: این مستند درباره زنی به نام شعله رئوفی است که از ۳۰۰ گربه مراقبت می‌کند. اما متاسفانه مردم نسبت به نوع رفتار با حیوانات شناختی ندارند و این واقعیت من را رنج می دهد و به یک درد تبدیل شده است. همچنین تا زمانی که دردی نباشد، فیلمسازی مستند شروع نمی‌شود.

 

این فیلمساز در پاسخ به این که چطور کاراکتر محوری فیلمش را به زندگی مقابل دوربین مجاب کرده است، افزود: به او اطمینان دادم که آنچه می سازم، حریم زندگی‌اش را حفظ می‌کند. خانم رئوفی نیز بسیار اعتماد کرد.

 

وی درباره اینکه آیا به دنبال برانگیختن قضاوت در مستندش بوده است یا نه؟، توضیح داد: این فیلم به شیوه ای کاملا ایرانی ساخته شده است. ابتدا از روایت این که چنین فردی وجود دارد که از گربه‌های زیادی نگهداری می‌کند، آغاز شده و در ادامه به تدریج به رابطه او با حیوانات می رسد. عشق چیزی است که منطقی به آن راه ندارد و اگر او از سوی خانواده اش طرد شده است، نمی‌توان او را نکوهش کرد.

 

دامن زن با اشاره به برخی ویژگی های شخصیتی شعله رئوفی کاراکتر اصلی فیلم هم نفس، ادامه داد: او معتقد بود که مامور و موظف به کمک به حیوانات است. این طرز تفکر او را نمی‌توان با منطق تحلیل و ارزیابی و درباره شخصیت این زن قضاوت کرد. خانم رئوفی بسیاری دوست داشت سازمانی راه اندازی کند که حامی حیوانات باشد و متاسفانه پناهگاه تاسیس شده به همت او نیز بعد از مرگش به فعالیت اش ادامه نداد.

 

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت از ۱۸ تا ۲۵ آبان در پردیس سینمایی چارسو به عنوان محل اصلی جشنواره و موزه سینما به دبیری محمد حمیدی‌مقدم برپاست.

 

این جشنواره در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم است. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمه‌بلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیف‌الله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.

 

همچنین در بخش مسابقه بین‌الملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی  پذیرفته شده‌اند. در بخش مسابقه بین‌الملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمه‌بلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند. همچنین نمایش‌های ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود.

 

جایزه شهید آوینی ویژه‌ نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش‌ ویژه‌ جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربان‌پور است.