دومین جشن «آکادمی سینما سینما» با تقدیر از «واروژ کریم مسیحی» کارگردان فیلم پرده آخر برگزار شد.
به گزارش فیلنامه و به نقل از ایرنا در ابتدای این مراسم که با اجرای جواد یحیوی برگزار شد، «کیوان کثیریان» دبیر جشن آکادمی سینما سینما درباره افزوده شدن بخش چهره سال سینمایی و مشارکت اهالی رسانه در دومین جشن آکادمی سینما سینما توضیحاتی ارائه کرد.
در ادامه این مراسم، جوایز بخش کوتاه و مستند اهدا شد.
«علی اکبر صادقی»، «ابراهیم فروزش» و «مهرداد اسکویی» تندیس «مهرگیاه» را در این بخش به این شرح اهدا کردند:
*جایزه بهترین فیلم کوتاه در ۱۳۹۷ به ماچ سینمایی به کارگردانی «کریم لک زاده»
*لوح سپاس، تندیس مهرگیاه و جایزه بهترین فیلم مستند سال ۱۳۹۷ برای فیلم «بهارستان خانه ملت» به کارگردانی «بابک بهداد لک زاده».
فروزش نیز با اشاره به تصویر «عباس کیارستمی» یاد و خاطر این کارگردان فقید سینمای ایران را گرامی داشت.
مهرداد اسکویی نیز در این بخش تاکید کرد که نیاز به پشتیبانی سینمای مستند و کوتاه داریم.
در ادامه این مراسم لوح سپاس، تندیس مهرگیاه و جایزه بهترین فیلمساز فیلم اول بدین شرح اهدا شد:
*«محمود غفاری» برای فیلم «شماره ۱۷ سهیلا»
*لوح تقدیر در این بخش به «پویا بادکوبه» برای کارگردانی فیلم «درساژ» اهدا شد.
*«کیانوش عیاری» و «خسرو معصومی» جوایز این بخش را اهدا کردند.
*«سمیرا برادری» تهیه کننده درساژ جایزه این بخش را دریافت کرد. وی در این بخش گفت: خوشحالم این فیلم توانسته برای سینمای ایران موفقیت هایی کسب کند.
*در ادامه از واروژ کریم مسیحی برای یک عمر عشق به سینما تقدیر شد.
«ابراهیم حقیقی» طراح گرافیک نیز در این بخش با ذکر خاطره ای از ساخت سریال «سربداران» در سال ۵۹، از اینکه امسال نیز واروژ کریم مسیحی فیلم نساخته اظهار تاسف کرد و گفت: امیدوارم امسال شاهد فیلمسازی این فیلمساز باشیم.
«سعید پورصمیمی» بازیگر سینما نیز در این بخش با اشاره به ساخت فیلم پرده آخر اظهار کرد: بعد نمایش این اثر در سال ۶۹، همه در جشنواره فیلم فجر شگفت زده بودند؛ این اثر برای مخاطبان عام هم جذاب بود.
وی یادآور شد: در طول این سال ها هرکسی من را می بیند از پرده آخر سخن می گوید اما سوال من اینجاست چطور تماشاگر عام درباره این اثر حرف می زند و این فیلم در همان سال فروش نمی کند؟
این بازیگر سینما افزود: گویا سرنوشت این بود که ساخت اثر دوم واروژ در گرو استقبال از این فیلم باشد.
پورصمیمی تصریح کرد: گفتند از یک عمر فعالیت واروژ مسیحی امشب تقدیر می شود؛ کدام فعالیت؟ کی گذاشتند واروژ مسیحی فیلم بسازد؟ درد آور است.
واروژ کریم مسیحی نیز در این مراسم اظهار داشت: بزرگداشت را باید برای جوانان موفق گرفت یا فردی که با اثری موفقیتی جهانی داشته باشد.
وی یادآور شد: من نمیخوام بروم و در سینما می مانم؛ دوستان سینماگر ما بهتر می دانند اگر چوب را از یک بندباز بگیرند زمین می خورد و سینما را از ما بگیرند نخواهیم ماند.
جایزه بهترین بازیگر زن
برای اعطای جایزه بهترین بازیگر زن جایزه آکادمی سینماسینما، «ستاره اسکندری»، «محمد متوسلانی» و «رضا کیانیان» روی سن حضور یافتند و جایزه آکادمی سینما سینما در این بخش به «زهرا داودنژاد» برای بازی در فیلم شماره ۱۷ سهیلا رسید.
زهرا داودنژاد پس از دریافت جایزه بهترین بازیگر زن گفت:خیلی خوشحالم که در جمع خانواده بزرگ خودم هستم و با تمام قلبم آرزو میکنم که این صنعت و هنر بزرگ متعلق به افراد گمنام و فراموش شده نیز باشد.
بهترین بازیگر مرد
جایزه بهترین بازیگر مرد و تندیس مهرگیاه آکادمی سینما سینما به «نوید محمد زاده» برای بازی در فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» به کارگردانی «هومن سیدی» رسید.
دیپلم افتخار این بخش نیز به «حسن معجونی» برای بازی در فیلم «خوک» به کارگردانی «مانی حقیقی» اهدا شد.
حسن معجونی در این مراسم اظهار داشت: وقتی کاندیداهای بخشهای مختلف را دیدم خیلی خوشحال شدم که جزو این کاندیداها هستم به این دلیل که اکثر فیلم هایی که دوست داشتم در این جشن حضور داشتند و برایم باعث افتخار است.
نوید محمدزاده نیز پس از دریافت جایزه مهرگیاه بهترین بازیگر مرد گفت: برای دومین بار است که در دومین دوره جشن سینما سینما، این افتخار نصیب من شده که مورد تایید کاردرست های سینما قرار بگیرم. باور کنید وقتی جایزه می گیرم تلاشم بیشتر می شود، وقتی نمی گیرم، می گویم تلاشت را آنقدر بیشتر کن که بگویند باید برای آن نقش به تو جایزه می دادند.
محمدزاده با اشاره به هومن سیدی گفت: هومن! این پنجمین جایزه ای است که برای آن نقش می گیرم؛ فجر هم دست من نبود. نمی دانید چقدر هر سری به من انگیزه می دهید. من پسر این سینما هستم و پسر خوبی هستم و سعی می کنم مسیرم را بهتر ادامه بدهم و الان اینجا می خواهم بگویم اگر در زندگی ام به هر دلیلی آدم هایی بودند که از من ناراحت شدند می خواهم از همه معذرت بخواهم.
محمد متوسلانی و رضا کیانیان جایزه این بخش را اهدا کردند.
بهترین فیلمنامه
در ادامه سیروس الوند و محمدعلی نجفی برای اعطای جایزه بهترین فیلمنامهنویس روی سن حاضر شدند و جایزه بهترین فیلمنامه و تندیس مهرگیاه به «محسن امیریوسفی» برای فیلم «آشغال های دوست داشتنی» رسید.
«محمدرضا دلپاک» در نبود امیریوسفی جایزه او را دریافت کرد. همچنین «حبیب رضایی» که در این بخش روی سن آمده بود عنوان کرد: فکر کنم محسن مشغول نوشتن فیلمنامه دیگری است که ۱۰ سال توقیف شود و در دوازدهمین دوره سینماسینما جایزه بگیرد.
سیروس الوند در این بخش اظهار داشت: فیلمنامه نویسی سخت ترین کار این سینما است. تنها رشته ای است که قبلش هیچ چیز نیست. بعدش هست. در یک جزیره آدم با حسش و سوادش تنهاست و کار می کند و قدر هم نمی بیند.
چهره سال
در ادامه چهره موثر سال سینمای ایران در سال ۱۳۹۷ معرفی و «نرگس آبیار» از میان ۱۰ چهره انتخاب شده با اکثریت آرا به عنوان چهره سال انتخاب شد.
نوید محمدزاده، محسن امیریوسفی، رضا میرکریمی، علی نصیریان، سعید روستایی، حسین انتظامی، هومن سیدی، بهرام توکلی و جواد عزتی از دیگر نامزدهای چهره های سال بودند.
نرگس آبیار پس از دریافت جایزه چهره برتر سال گفت: خیلی هیجانزده هستم برای اینکه کسانی رای دادند که همیشه نظرشان برای من مهم بوده، آموزگاران من بودند و من از آنها یاد میگرفتم و این باعث افتخار من است.
وی یادآور شد: همانطور که میدانید فیلم آخر من در سیستان و بلوچستان بود و بحران آب در آنجا خیلی جدی است و مناطق زیادی در حال خالی شدن از سکنه است؛ کمپین نذر آب خیلی مهم است برای اینکه ما سفیر این کمپین شویم تا هم به صورت پراکنده به این مناطق آبرسانی شود. خیلی مهم است که از این مردم مظلوم حمایت کنیم و واقعا باید شرمنده باشیم که چنین استانی با این محرومیت در کشورمان داریم.
عباس یاری نیز درباره جایزهای که نرگس آبیار گرفت گفت: شاید به نظرتان برسد که کسی به عنوان چهره سال انتخاب شده که ره صدساله را یک شبه رفته و با ۴ فیلم این قدر موفق شده اما اینطور نیست. این کارگردان کار خود را از شعر و قصه شروع کرده و در فیلم «شیار ۱۴۳ » به بهترین و دردمندانهترین شکل از جنگ میگوید؛ در «نفس» از کودک دم می زند و در این فیلم آخر تصویرهایی می گیرد که آدم یاد فیلمساز برجسته آمریکا «کاترین بیگلو» میافتد که شاید تنها فیلمساز زن آمریکایی است که اسکار گرفته و امیدوارم این مسیر را با موفقیت همچنان ادامه بدهد.
بهترین کارگردان
در ادامه این مراسم «سحر دولتشاهی»، «باران کوثری» و «سارا بهرامی» برای اعطای جایزه بهترین کارگردان روی سن حاضر شدند و جایزه این بخش را به هومن سیدی برای کارگردانی فیلم مغزهای کوچک زنگ زده اهدا کردند.
هومن سیدی هنگام دریافت جایزه بهترین کارگردان گفت: این یکی از بهترین جشن هایی بود که در آن شرکت کردم و کسانی را دیدم که مدت ها از آنان بی خبر بودم. خیلی خوشحالم که این جایزه را از یکی از رفقای خیلی قدیمی ام می گیرم. آقای «عیاری» شاید خودتان ندانید ولی یکی از تاثیرگذارترین کارگردان های زندگی من هستید و برای من افتخار است که اسم شما کنار این جایزه است.
بهترین فیلم
در ادامه این مراسم جایزه و تندیس مهرگاه برای بهترین فیلم به سعید سعدی برای فیلم مغزهای کوچک زنگ زده رسید.
«علی عباسی»، «غلامرضا موسوی» و «هارون یشایایی» از تهیه کنندگان سینما برای اعطای جایزه بهترین فیلم روی سن آمدند.
غلامرضا موسوی هنگام اهدای جایزه بهترین فیلم گفت: خوشحالم که خدمت آقای عباسی هستیم که فیلم «آفتاب نشین ها» به همت وی پخش شد.
«سعید سعدی» نیز پس از دریافت جایزه بهترین فیلم که به «مغزهای کوچک زنگ زده» رسید گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را از این جشن دریافت میکنم. امیدوارم بتوانم قدمهای بهتری را در عرصه سینما بردارم.
در ادامه جواد یحیوی اعلام کرد در جشن سینماسینما لوح تقدیری به کارگردانی که اثرش جایزه بهترین فیلم را دریافت میکند اعطا میشود. «مجید مظفری» برای اعطای این جایزه روی سن حاضر شد و لوح را به هومن سیدی سازنده «مغزهای کوچک زنگ زده» اعطا کرد.
مجید مظفری هم هنگام اهدای لوح تقدیر سیدی گفت: خیلی ممنونم از آقای «کثیریان» و آقای کیانوش عیاری و خوشحالم که چهره «بهرام بیضایی» را نشان دادند چون از سالی که رفتند خیلی کمتر درباره ایشان صحبت شد.
علی عباسی نیز که از تهیه کنندگان قدیمی سینمای ایران است و برای اهدای جایزه بهترین فیلم روی صحنه آمده بود گفت: دلخوشی زندگی من همین است که ناخوانده و خوانده چهره صمیمی، مهربان و پرتلاش عزیزانم در سینما را ببینم. از اینکه سینمای ایران امروز بالنده تر پرتلاش تر است واقعا غرق شادی هستم. همه اخبار را دنبال می کنم و برای همه دوستانم احترام قائلم و همه این لحظات که شانس به من رو می کند شما را می بینم، دلخوشی من است.