وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان با بیان اینکه کتابخانه ملی ایران غنیترین کتابخانه دنیاست، گفت: ۹۵درصد کتابخانههای ترکمنستان را خانمها مدیریت می کنند.
به گزارش فیلنامه و به نقل از فارس آتاگلدی شاه مراداف در دیدار با رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که ظهر امروز(دوشنبه ۲۷ خرداد ماه) در محل سازمان کتابخانه ملی ایران صورت گرفت ضمن تشکر از مدیریت کتابخانه بابت فراهم ساختن شرایط این دیدار، گفت: توسعه و گسترش روابط با کتابخانه ملی ایران از دغدغههای ما بوده چراکه کتابخانه یکی از مقولهها و منابع ثروت و به عنوان خانه دوم ملت محسوب میشود.
وزیر فرهنگ کشور ترکمستان با بیان اینکه کتابخانه ملی ایران به لحاظ دارا بودن اسناد و منابع به عنوان یکی از غنی ترین کتابخانههای دنیا محسوب میشود، افزود: آرزوی من این است که با چنین کتابخانه ای که مربوط به کشور برادرمان ایران میشود همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به وجود کتابخانههای بیشمار در ترکمنستان ادامه داد: از جمله فعالیتها و برنامههای ما شبکه کردن الکترونیکی کتابخانههای سراسر کشور به یکدیگر است.
به گفته وزیر فرهنگ کشور ترکمستان، به دستور ویژه رییس جمهور این کشور در تمامی استانهای ترکمنستان کتابخانههای بزرگ دایر شده ومورد بهره برداری قرار گرفته است.
شاه مراداف یادآور شد: در کتابخانه ملی ترکمستان اسناد خطی و دیگر اسنادی وجود دارد که متقابلاً در استحکام روابط فی مابین تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: ۹۵درصد کتابخانههای ترکمنستان را خانمها مدیریت میکنند و بنده جزء معدود آقایانی هستم که طی این سالها سکاندار وزارت فرهنگ این کشور شدهام.
وزیر فرهنگ کشور ترکمستان با اشاره به امضای تفاهم نامه بین المللی میان ریاست جمهوریهای ایران و ترکمنستان ادامه داد: گسترش فعالیتها در حوزه کتابخانهها از جمله مفاد این تفاهم نامه بوده و برهمین اساس امید ست ارتباط تنگاتگی میان کتابخانههای این دو کشور ایجاد شود.
در بخش دیگری از این دیدار، سیدمحمد حسینهاشمی، معاون همکاری علمی و فرهنگی رسازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به مذاکراتی که با رایزن فرهنگی انجام گرفته، نسبت به آینده روابط ابراز امیدواری کرد.
همچنین فریبرز خسروی، معاونت کتابخانه ملی با تاکید بر کارگاههایی که در حوزه آموزش در زمینه نسخ خطی برگزار شده است، بیان کرد: برای تبادل، منابع اسکن شده است و با دیجیتال کردن آنها میتوان به همکاری سرعت بخشید.
علی زرافشان و معاونت اسناد نیز با بیان اینکه زمینه برای تبادل اسناد میان کتابخانههای دو کشور فراهم شده است، گفت: یکی از زمینههای همکاری در مرمت و نگهداری از اسناد است. بیش از ۲۲ کارگاه برای دانشپژوهان در زمینه اسناد برگزار کردیم.
پس از اتمام این دیدار، وزیر فرهنگ ترکمنستان با هیات همراه خود در این روز از موزه میراث مستند کتابخانه ملی، دفتر یادبود موزه، مخزن نسخ خطی و مخزن مطبوعات و تالار ایرانشناسی و اسلام شناسی دیدن کردند.
احمد محیط طباطبایی – رئیس کمیته ملی موزههای ایران(ایکوم) با اعلام این خبر اظهار داشت: بنابر تعریف جدید موزه از منظر و دیدگاه شورای بین المللی موزهها، موزه به نهادهای غیرانتفاعی که به شناخت، حفاظت و معرفی بخشی از میراث فرهنگی، تاریخی، طبیعی و هنری بشر میپردازند و ورود و خروج به این اماکن آزاد بوده و افراد و مردم میتوانند از این آثار بازدید و استفاده کنند، اطلاق میشود.
وی افزود: با توجه به این تعاریف، کتابخانههای ملی، آرشیوهای ملی و …. موزه تلقی میشوند، براین اساس با حمایت اشرف بروجردی – مشاور رئیس جمهور و ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مجموعه «سازمان اسناد و کتابخانه ملی» به عنوان یک موزه به عضویت کمیته ملی موزههای ایران درآمده و در کنار سایر فعالیت خود از این منظر نیز جهت انتقال فرهنگ از نسلی به نسلی دیگر میپردازد.
محیط طباطبایی ادامه داد: آغاز رسمی عضویت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در کمیته ملی موزهها، با برپایی نمایشگاه «نور در اماکن مقدس اصفهان» صورت میپذیرد، که توسط نیکولتا زاگورا – نماینده ایکوم رومانی طراحی و با همکاری ایکوم ایران اجرا میشود.
وی تصریح کرد: همچنین قابل توجه است که عضویت کتابخانه ملی ایران در کمیته ملی موزهها برای نخستین بار است که اتفاق میافتد، زیرا درگذشته این تصور بود که کتابخانه ملی ایران بخشی از فضای خود را اختصاص به گالری موزهای میدهد، درحالیکه همه ماهیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی یک موزه است و این اتفاق در حوزه موزه داری در ایران بسیار نوین و جدید است.
گفتنی است، در نمایشگاه «نور در اماکن مقدس اصفهان» ۳۰ اثر نقاشی از ۱۰ هنرمند ایرانی و اروپایی ازجمله ۵ نقاش از کشورهای رومانی، اکراین، جمهوری چک، کرواسی، استونی، و همچنین نقاشان ایرانی از جمله ابوسعید اسدی، حامد نوروزی، بارانا سعادت، زهرا شفیع و اوژن شیراوژن برپا میشود.
نقاشیهای این نمایشگاه به مدت ۱۰ روز در اصفهان کار شده است، که شامل تصاویر اماکنی همچون چهل ستون، میدان نقش جهان، مسجد جامع و مکانهای مقدس اصفهان است.
این نمایشگاه که به پیشنهاد نیکولتا زاگورا – نماینده ایکوم رومانی طراحی شده است، با همکاری ایکوم ایران، سفارتخانه رومانی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عضو جدید ایکوم در روز سه شنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۶ افتتاح میشود.