قدمت صنایع دستی به چه دورانی برمیگردد،،
صنایع دستی ،گذر زمان ….
یک اثر هنری در تاریخ نشانگر یک تمدن باستانی بوده
هنرمند هیچگاه نمیمیرد ،بلکه توسط ذهن خلاق ودستهای جادوییش ،باخلق اثری ،در تاریخ ماندگار خواهد شد ،پس یک خالق نه میمیرد ونه فراموش میشود ،«نیما ا.س»
اگر گفته شود صنایع دستی، عمری به قدمت بشر دارد،بی راه وگزافه نگفته ایم ، سابقه صنایع دستی، به عصر حجر باز میگردد. در کشفیات باستان شناسان از عماق گور ها ودفینه ها ودر مناطقی از غارها دست ساخته هایی کشف وپیدا شده که همه نشانگر هنر دست مردمان ان دوره بوده با مواد اولیه ای که در دل طبیعت و اطراف زندگی انها بوده ویا از پشم وپوست حیوانات ،این دست ساخته ها ازقبیل ساخت ظروف و همچنین بعضی ابزار مصرفی در زندگی روزمره مانند نیزه و خنجر از سنگ برای صید و شکار حیوانات معمول شد. رفته رفته به علت پیشرفت فکری، دیگر مواد موجود در طبیعت مانند خاک رس، چوب، سنگ آهن، مس و سرانجام پشم و کرک حیوانات و الیاف گیاهی نیز مورد استفاده قرار گرفت؛ به طوری که پیشینه ساخت اشیای سفالی و مسی، به بیش از چهار هزار سال پیش میرسد.
دوره رنسانس در اروپا، در تکامل هنری صنایع دستی تأثیر انکارناپذیری به جا گذاشت و در نتیجه، افزون بر حفظ جنبههای مصرفی بسیاری از تولیدات دستی، موجب افزایش ارزش هنری و تزئینی آنها شد. ایران زمین نیز از هفت هزار سال پیش، بیرق هنر نیاکان خویش را به عنوان سند هویت ملی به رخ جهانیان کشیده است.
درادامه میتوان گفت که …..؟
آدمی مجالی برای بازدید و شناختن تمام فرهنگها و اقوام ندارد اما روح و ذهن کنجکاوش هر روز آرزوی دیدار و شناخت فرهنگی جدید را در سر میپروراند. دیدن صنایع دستی و هنرهای کاربردی را میتوان یکی از جذابترین راهها برای شناخت اقوام دانست؛ چرا که این آثار از اعماق فرهنگ و باورها خلق میشوند. هنرمند خلاق، با روحی قومی و ملی و با عشق به بافتِ فرهنگی خود، شروع به خلق اثرش میکند تا با مواد اولیه موجود، رنگها و تزئینات دوستداشتنی و جلوههای برخاسته از باورها و آرزوهای سرزمینش را به نمایش بگذارد
واینگونه بود که اجدادمان بسیار باخردانه آثار هنری خلق کردند که امروزه نشانگر تمدن چندهزار ساله ماست ،واین هنر وصنایع دستی هر ملتیست که به انها ریشه میبخشد ،